Om Sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Sikkerhetskopiering og gjenoppretting er nødvendig for å beskytte dataene, slik at du ikke mister dem hvis datamaskinen krasjer eller blir stjålet, eller hvis de blir slettet ved et uhell eller skadet av hackere.

Når du vil sikkerhetskopiere data, må du opprette og starte en sikkerhetskopiering. Oppgaven kan startes automatisk i henhold til tidsplanen eller automatisk. Du kan også vise informasjon om fullførte sikkerhetskopieringer.

Vi anbefaler at du lagrer sikkerhetskopier av data på flyttbare stasjoner eller i Nettlagring.

Kaspersky Small Office Security kan ikke opprette en full kopi av en stasjon mens et Microsoft Windows-operativsystem er aktivt på stasjonen.

Med Kaspersky Small Office Security kan du bruke følgende lagringstyper til å opprette sikkerhetskopier:

Opprette oppgaver basert på brukerens tilgangsrettigheter

Sikkerhetskopieringsoppgaver opprettes basert på brukerens tilgangsrettigheter til filer på den lokale datamaskinen.

Hvis du ikke har lokale administratorrettigheter på datamaskinen, har du kun tilgang til oppgaver du har opprettet selv. Hvis du har lokale administratorrettigheter på datamaskinen, kan du se alle sikkerhetskopieringsoppgaver men ikke endre oppgaver opprettet av andre brukere.

Sikkerhetskopieringsoppgaver som ble opprettet tidligere uten å ta hensyn til brukerrettigheter er tilgjengelige for alle brukere av datamaskinen. Hvis en slik oppgave endres, vil den imidlertidig kjøre basert på rettighetene til brukeren som endret oppgaven.

Gjenopprette oppgaver basert på brukerens tilgangsrettigheter

Hvis du ikke har lokale administratorrettigheter på datamaskinen, kan du kun gjenopprette data fra sikkerhetskopieringsoppgaver du har opprettet selv, og kun til mappene du har tilgangsrett til. Hvis du har lokale administratorrettigheter på datamaskinen, kan du gjenopprette data fra alle sikkerhetskopieringsoppgaver til hvilken som helst mappe.

Den totale størrelsen til kopierte filer i en mappe som kan overgå størrelsen til mappen hvis den inneholder lenker til andre filer (for eksempel vil mappene Min Musikk, Mine bilder og Mine videoer også bli kopiert hvis du kopierer til mappen Dokumenter og den inneholder lenker til disse mappene).

Om sikkerhetskopiering og gjenoppretting i OneDrive

Når du sikkerhetskopierer filer til en OneDrive-mappe på datamaskinen, fungerer Kaspersky Small Office Security annerledes, avhengig av om skyfilen er lastet ned til OneDrive-mappen: